maandag 21 september 2009

Ding 4 RSS

Een gmail-account heb ik al aangemaakt, dus voor het gemak heb ik mijzelf aangemeld bij Google Reader.
Voor mij (als not-2.0-user) ging er een wereld open. Tot mijn verrassing stonden mijn blogberichten keurig vermeld.
Een aantal abonnementen (feeds) waren snel toegevoegd. Opvallend is inderdaad hoe weinig van mijn favoriete sites rss-icoontjes hebben om mij op de hoogte te houden van nieuwtjes.
Heel handig vind ik, bij grote sites, de mogelijkheid te kunnen kiezen uit verschillende items om een feed toe te voegen aan je account. Bij de NOS bijvoorbeeld ben ik niet geïnteresseerd in sportuitslagen.

Toch..uit nieuwsgierigheid even naar Net Vibes gesurft.
Tja, dat is toch een ander verhaal.
Deze site wordt wel heel aantrekkelijk gepresenteerd. Hierbij vergeleken vind ik Google Reader nogal saai en bijna rommelig.

Oke, (zucht..) een account aangemaakt bij Net Vibes. En gelijk maar even wat items aangeklikt die me wat leken en een feed toegevoegd om ook dit uit te proberen.
Helemaal te gek vind ik de webradio. Een keuze uit talloze muziekstromingen waar tussen je elk moment kunt switchen.

Het heeft toch wel wat, dat web 2.0.Een afbeelding toevoegen bij een bericht lukt mij niet. Als ik op het icoontje klik gebeurt er niets.
Heeft iemand suggesties?

1 opmerking:

  1. Het kan zijn dat je een pop-upblokker hebt geïnstalleerd die voorkomt dat er een nieuw venster wordt geopend. Want dat gebeurt er. In een nieuw venster kun je aangeven welke foto's je wilt uploaden.
    En inderdaad nu je weet hoe handig RSS is, ga je 'm missen bij sites die 'm niet aanbieden. Waarschijnlijk omdat zij denken dat hun gebruikers toch niet weten wat RSS is. Maar dat is de wereld omdraaien. Biedt het aan en laat de gebruikers zelf beslissen of ze er gebruik va willen maken.

    BeantwoordenVerwijderen