zondag 18 oktober 2009

Ding 11 Wiki's

Wiki's, wat een toepassingen kun je hiervoor bedenken! Het kan heel gemakkelijk zijn om wiki's toe te passen bij de organisatie van activiteiten binnen de bibliotheek. Misschien kan het zelfs de 'overlegcultuur' wat indammen. Natuurlijk is het zaak de wiki's bij te houden en te lezen, maar het kan tijd besparen. Het zou in ieder geval heel wat tijd aan het lezen (en sorteren) van de enorme hoeveelheid e-mails besparen.

Kennemerwaard zou de klant in de de gelegenheid moeten stellen zijn of haar mening/suggesties via verschillende wiki's kenbaar te maken: boeken, films, muziek, verschillende activiteiten binnen de bibliotheek, enz.

Ik heb een (heel) korte post geplaatst op de Wiki 23 dingen account.
Mijn passie voor dansen, ik zou er een 'wiki' mee kunnen vullen (niet schrikken, ik doe het niet).
Ok, nog één:


4 opmerkingen:

 1. Mooie muziekkeuze maak je voor Coldplay...

  Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vraag is wel "hoe zorg je dat gebruikers hun kostbare tijd in jouw wiki gaan steken". Wat maakt jouw wiki uniek. Waarom niet samenwerken met andere bibliotheken en instanties om een wiki in het leven te roepen en te houden. Want nog een wiki over bijv. schrijvers is op zich niet zo interessant. Maar een wiki over de geschiedenis van je dorp/stad i.s.m. de historische vereniging en het archief, heeft waarschijnlijk veel meer kans op slagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk fragment van de film Take the lead, maar hij haalt het niet bij step up!

  BeantwoordenVerwijderen