donderdag 29 oktober 2009

Ding 13 Online kantoortoepassingen

Google-docs was mij bekend.
In 2006 hebben 2 collega's (uit Almere en Wageningen) en ik een (fictieve) leeskring voor multiculturele jonge meiden opgezet in het kader van een studie-opdracht. De opdracht bestond uit verschillende items:
van doel, doelgroep, onderzoek naar leesgedrag en samenwerkingspartners tot tijdplanning, begroting en evaluatie van het geheel.

Mijn collega's en ik hadden al de ervaring dat je compleet gestoord werd van het e-mailverkeer over en weer, om nog maar te zwijgen over het feit dat het overzicht van correcties, aanpassingen, aanvullingen, etc. al heel snel ver te zoeken was. Google-docs bracht de oplossing. Ideaal: met elkaar werken aan één document.
De toepassing is inmiddels wel verbeterd: was het een aantal jaar geleden een kladbloc-achtig document; nu is het te gebruiken als een worddocument met alle voordelen hiervan.

Leuk detail: De bibliotheek in Rotterdam heeft op haar (zijn?) verzoek het 'papieren' project integraal van ons overgenomen als basis voor de organisatie van een Rotterdamse leeskring voor multiculturele jongeren.

Eén onderdeel van dit studieproject heb ik met jullie gedeeld.
Aanvullingen? Vragen? Kommentaar? Share it with me!

2 opmerkingen:

  1. Het is in iedergeval een perfecte illustratie van het nut en de toepassing van Googledocs. En daarbij sta je open voor aanvullingen en commentaar en dat is de essentie van 2.0.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je shared document ziet er goed uit, en wat leuk dat ze jullie project hebben gebruikt in Rotterdam! Ik kan me voorstellen dat google docs ideaal is voor zo'n schoolopdracht. Ik ga het nu ook maar eens in de praktijk gebruiken voor de NVD 2010.

    BeantwoordenVerwijderen