donderdag 3 december 2009

Ding 23 Evaluatie

Een schouderklopje? Jazeker. Vuurwerk? Prima, maar ik wil taart...
De hoeveelheid tijd die in deze dingen is gaan zitten heb ik niet bijgehouden.
Verreweg de meeste tijd, natuurlijk, in het bekijken, onderzoeken en uitzoeken van de verschillende sites.
Maar wat een plezier heb ik er in gehad! En wat grappig om te ontdekken hoe het steeds gemakkelijker wordt naarmate je verder klimt naar het volgende ding.
Een beetje afkicken is voor mij wel op zijn plaats, denk ik, maar zonder gaat niet meer lukken. En dat moet ook niet!

Maar... het resultaat van deze cursus kan niet gedragen worden door deze 'pilot' van 15 mededingers. Er kan een begin worden gemaakt, maar het besef van het belang van web 2.0 moet in de gehele organisatie doordringen. Dus hoe meer mensen worden 'opgeleid' hoe beter. En vooral niet te lang overleggen over het hoe en wie: gewoon starten (de ning is er al).

Voor mij persoonlijk zijn Igoogle, flickr, you tube, library thing en natuurlijk last fm de toppers. Zelf een weblog beginnen zie ik niet onmiddellijk zitten en hyves, twitter en delicious (ik heb mijn bookmarks in Igoogle geïntegreerd) hoeven voor mij niet zo.


De bibliotheek: flickr, you tube, library thing, last fm. Als platform: een weblog, hyves. Twitter..?
(daar ben ik nog niet uit, misschien te gebruiken voor aankondigingen en/of links). RSS op de K'waardse site is een must (of heb ik die over het hoofd gezien?). Een minder statisch Bicat door het implementeren van aquabrowser met my discoveries.
Dit alles met en voor het publiek.

23 Dingen: een ontdekkingstocht (een cliché, maar toch..), frustratie (als weer eens iets niet lukte..),
plezier, een must en veel, héél veel.

Ik eindig met muziek, ik kan niet anders.

3 opmerkingen:

 1. Herfst wat een mooi einde. Gefeliciteerd. Toepassingen genoeg zo te zien, prima! Maak je eigen keuzes in wat je wel en niet gebruikt. Het schouderklopje is dik verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd Herfst. Ik heb je posts met veel plezier gelezen en ben blij met je enthousiasme. Tuurlijk moeten we doorgaan en hoop (en verwacht) van jou (en de andere van de eerste groep) het nodige missiewerk. Wij moetn verkondigen dat digitale ontwikkelingen heel belangrijk zijn voor eigentijds bibliotheekwerk. Succes met dat vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoera, Hoera, hoera!!
  En dan nu, gewoon starten en meer mensen opleiden.

  BeantwoordenVerwijderen