dinsdag 20 november 2012

Google+

Na een pauze van zo'n 3 weken nu een restart met Google+.
Huiverig als ik ben voor sociale media heb ik toch een Google+-account aangemaakt, met een 'collega'circle.
Dat vind ik dan wel weer een pré: aparte kringen voor vrienden, familie, etc..en zeker zakelijk gezien: collega's zijn gewoonlijk absoluut niet geïnteresseerd in een foto van je nichtje dat leert lopen.
Wat dat betreft heeft Google+ een voorsprong op Facebook.

Tijdens het aanmelden ben ik extra alert geweest met de instellingen en ik moet zeggen dat een en ander wel goed is aangegeven. Grappig vond ik de waarschuwing van Google, bij het plaatsen van mijn foto: 'weet je wel zeker dat je deze foto wilt gebruiken? Er is geen gezicht te zien'.

Scoop.it ( inmiddels geïntegreerd in mijn blog) volg ik nu met Google+ en wie weet is dat handig voor mijn collega's. Massive Attack/Atlas Air: dit nummer (één van mijn favorieten) heb ik gedeeld op Google+, weliswaar met een iets gruwelijker filmpje.
Collega's geniet ervan of niet, natuurlijk.

3 opmerkingen:

 1. ja hihi op mijn foto zijn toch echt 3 gezichten te zien ;)Ik ben het wel met je eens over dit pluspunt van Google+ t.o.v. Facebook

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Compliment voor je nuttige Scoop it! Heb je de foto's van Heerhugowaard zelf gemaakt?
  Enneh... ik dacht dat ik je wel een beetje kende, maar dit muziekje had ik echt niet achter jou gezocht :-) Ik ga er zo van proberen te genieten bij het andere filmpje op Google+.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anja
  Dankjewel voor het compliment. Deze scoop.it hebben mijn collega en ik meegegeven aan leerlingen en docent van een VMBO-school waar wij een workshop 'Informatievaardigheden' hebben gegeven. Scoop.it kwam precies op tijd.
  De foto's van Hhwrd. heb ik ooit zelf gemaakt, ik denk in het kader van 'ding' Flickr.
  Enne.. ik ken jou ook wel een beetje, maar over muziek hebben wij het nog niet gehad :-). Weet niet of we dat moeten doen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen